Susipažinkite su pasaulyje geriausiai ištirtomis pieno rūgšties bakterijomis

Devintajame dešimtmetyje atrasta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG visame pasaulyje yra vis labiau vertinama. Kaip ji buvo atrasta ir kodėl ji yra tokia unikali? Susipažinkite su daugiausiai tirtos pieno rūgšties bakterijos istorija ir savybėmis.

Kas yra Lactobacillus rhamnosus GG?

Lactobacillus rhamnosus GG yra geriausiai pasaulyje ištirta pieno rūgšties bakterija. Jos savybės buvo tiriamos visame pasaulyje ir aprašytos daugiau nei 800 mokslinių tyrimo darbų. Tai – vienintelė žinoma bakterija, turinti minkštus plaukelius-žiuželius, kuriais ji prisitvirtina prie žarnyno sienelių ir išgyvena virškinimo trakte darydama teigiamą poveikį jo būklei.

Kaip buvo atrasta Lactobacillus rhamnosus GG?

Jogurto, varškės, grietinės ar raugintų kopūstų skonis ir išsilaikymo savybės susiformuoja dėka pieno rūgšties bakterijų. Pieno rūgšties bakterijos sukelia rūgimo procesą, todėl sumažėja produkto pH. Tai stabdo kenksmingų mikrobų atsiradimą, todėl maistas taip greitai negenda. Rūgšti terpė padeda išsaugoti ir vitaminus. Pavyzdžiui, visiems žinoma, kad raugintuose kopūstuose gausu vitamino C.

Pieno rūgšties bakterijų yra ir žmogaus organizme natūraliu pavidalu

Didžioji dalis naudingų bakterijų yra žarnyne. Jų pagrindinis tikslas yra kontroliuoti žalingų bakterijų atsiradimą. Subalansuota žarnyno bakterijų pusiausvyra yra labai svarbi, nes 70 proc. imuninės sistemos veiklos.

Pieno rūgšties bakterijų nauda

Pieno rūgšties bakterijų nauda ir jų teigiama įtaka sveikatai buvo pradėta domėtis devintajame dešimtmetyje. „Valio“ tyrimų ir produktų plėtros skyrius pradėjo tirti, kaip pieno produktuose būtų galima pritaikyti gerąsias pieno rūgšties bakterijų savybes. 1985-aisias metais profesoriai Sherwood´as Gorbach´as ir Barry Goldin´as atrado ir iš sveiko žmogaus organizmo išskyrė pieno rūgšties bakterijų padermę, kurią pavadino Lactobacillus rhamnosus GG.

VALIO tyrimų ir produktų plėtros skyrius pradėjo bendradarbiauti su S. Gorbach´as ir B. Goldin´as. Licencijos sutartis dėl bakterijos padermės naudojimo buvo sudaryta 1987-aisiais metais ir taip gimė VALIO Gefilus prekės ženklas.

Susipažinkite su produktais