Alma pudingo tortas

Alma pudingo tortas

Alma pudingo tortas

Lengvai paruošiamas biskvitinis tortas su vanilinio pudingo įdaru.

8 porcijos
12 h
00 ratings

Ingredientai8 porcijos

Biskvitui:

3 vnt.
Kiaušiniai
45 g
Kvietiniai miltai
38 g
Bulvių krakmolas
1 arbat. šaukšt.
Kepimo milteliai
65 g
Cukrus

Pertepimui:

40 ml
Apesinų sultys
300 ml
300 g
65 g
Cukrus
200 g
Šviežios braškės
150 g

Gaminimas

  1. Paruoškite biskvitinius lakštus. Pasirinkite 18 cm formą, išklokite dugną kepimo popieriumi. Puiku, jei turite kelias formas - galima būtų kepti visus lakštus iš karto. Jei ne - teks kepti po vieną. Persijokite miltus. Sumaišykite juos su bulvių krakmolu ir kepimo milteliais. Išplakite kiaušinius ir cukrų į standžią putą. Švelniai sumaišykite mentele šiuos du mišinius. Padalinkite tešlą į tris dalis. Kepkite įkaitintoje 210 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Sudėkite biskvitinius lakštus ant grotelių, kad atvėstų.
  2. Ruošiant įdarą, pirmiausia susmulkinkite braškes. Plaktą grietinėlę išplakite su cukrumi ir įdėkite varškės kremą ir pudingą, tada tolygiai sumaišykite. Paragaukite, kad galėtumėte įvertinti saldumą! Nuimkite dalį įdaro - jo rieks viršutiniam sluoksniui. Likusią įdaro masę sumaišykite su braškių gabaliukais.
  3. Dėkite pirmąjį biskvito lakštą ant pagrindo dugno, suvilgykite jį apelsinų sultimis, tolygiai padenkite įdaru. Tada ant viršaus uždėkite antrą biskvitą ir pakartokite tą patį. Uždėkite paskutinį, trečią biskvitą, suliekite viršų apelsinų sultimis ir ant viršaus užliekite atidėtą įdarą (be braškių).
  4. Papuoškite. Dabar įdėkite pyragą į šaldytuvą ir palikite sustingti. Geriausiai per naktį. Recepto autorė Marjaana Vaher

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.