Velykinis pyragas su mangų želė

Velykinis pyragas su mangų želė

Velykinis pyragas su mangų želė

Velykinis pyragas su mangų želė

Gaivus mangas, kondensuotas pienas ir Alma graikiško stiliaus jogurtas sukuria puikų skonių derinį, kurį pamils ir vaikai, ir suaugusieji!

8 porcijos
5 h
00 ratings

Ingredientai8 porcijos

Pagrindui

230 g
sausainiai
80 g

Įdarui

400 ml
400 ml
kondensuotas pienas
500 g
6 vnt.
želatinos lakštai
1 arbat. šaukšt.
vanilinis cukrus

Viršutiniam sluoksniui

400 g
mangų tyrė
3 vnt.
želatinos lakštai

Gaminimas

  1. Sausainius sutrinkite su Alma sviestu iki vientisos masės.
  2. Masę dėkite į maždaug 24 cm skersmens torto formos dugną ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5-6 minutes. Taip gausite traškų pyrago pagrindą. Leiskite pagrindui kurį laiką atvėsti.
  3. Įdarui išplakite grietinėlę su vaniliniu cukrumi iki standžių putų.
  4. Želatinos lakštus išbrinkinkite šaltame vandenyje apie 5 minutes.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite Alma graikiško stiliaus jogurtą ir kondensuotą pieną. Į mišinį supilkite plaktą grietinėlę.
  6. Nedideliame puode užvirkite kelis šauktus vandens ir nukelkite nuo ugnies. Nuspauskite vandens perteklių nuo želatinos lakštų ir ištirpinkite želatiną užvirintame vandenyje.
  7. Prieš dedant želatiną į jogurto mišinį palaukite kol ji šiek tiek pravės, kitaip jogurto mišinys suirs!
  8. Po truputį įmaišykite ištirpintą želatiną į jogurto mišinį.
  9. Kai mišinys tolygiai išsimaišys, supilkite jį į torto formą ant sausainių pagrindo ir palikite sustingti apie 4 valandas.
  10. Įdarui sustingus, galima pradėti ruošti mango želė sluoksnį. Likusius 3 želatinos lakštus išbrinkinkite šaltame vandenyje ir vėliau ištirpinkite karštame vandenyje.
  11. Atvėsinkite želatinos masę. Mangų tyrę supilkite į dubenį ir sumaišykite su atvėsinta želatina. Supilkite mangų želę ant pyrago ir palikite dar valandai sustingti.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.