Varškės ir pistacijų tinginys

Varškės ir pistacijų tinginys

Varškės ir pistacijų tinginys

Varškės ir pistacijų tinginys

Varškė kruopelėmis čia tinka labiausiai: skirtingai nei įprasta varškė, ji neturi rūgštumo, todėl geriau dera su pistacijų kremu. Be to, be jokių pastangų susitrina į šilkinį kremą.

10 porcijos
9 h
00 ratings

Ingredientai10 porcijos

400 g
Sausainių
200 g
Sviesto
2 vnt.
100 g
Saldinto sutirštinto pieno
100 g
Baltojo šokolado
200 g
Pistacijų kremo, pastos arba kepintų, nesūdytų pistacijų branduolių (aš pistacijų branduolius smulkintuvu sutryniau iki kremo)
80 g
Kepintų, nesūdytų, pasmulkintų pistacijų branduolių
Nemažo žiupsnio druskos
*Dėl spalvos įbėriau šiek tiek natūralių maistinių dažų – žalios spirulinos, bet tai visiškai nebūtina.

Papuošimui (nebūtina):

50 g
Baltojo šokolado
Šlakelio beskonio aliejaus
Saujos smulkintų pistacijų branduolių

Gaminimas

  1. Pistacijų kremo paruošimas (jei naudojate pirktinį pistacijų kremą ar pastą, šį etapą praleiskite):

  2. 200 g pistacijų branduolių suberkite į elektrinį smulkintuvą ir pradėkite trinti pulsuojančiu rėžimu ar neilgais intervalais. Nusiteikite, kad prireiks šiek tiek kantrybės, ir per ilgai nevarginkite smulkintuvo, ypač jei jis nėra labai galingas.
  3. Vis patrinkite, o pistacijų masei prilipus prie smulkintuvo kraštų, ją nustumkite žemyn ir vėl trinkite. Kai pajusite, kad smulkintuvas įkaista, darykite pertraukėles. Nors iš pradžių atrodo, kad masė labai tiršta, galiausiai ji ima skystėti ir tampa kreminė. Visas procesas man užtruko apie 15 min.
  4. Tinginio gaminimas:

  5. Sausainius sutrupinkite į nedidelius gabalėlius.
  6. Varškę kruopelėmis elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientiso kremo.
  7. Atskirame inde suplakite minkštą sviestą. Sudėkite varškės kremą ir suplakite iki vientisos masės.
  8. Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Jei naudosite mikrobangų krosnelę, tirpinkite nustatę 800W galingumą intervalais po 20 sekundžių, po kiekvieno intervalo labai gerai išmaišant. Palaukite, kol šiek tiek atvės.
  9. Į varškės-sviesto masę įmaišykite kambario temperatūros sutirštintą pieną, pistacijų kremą arba pastą ir, galiausiai, baltąjį šokoladą. Viską suplakite. Sudėkite sausainius, smulkintas pistacijas ir labai gerai išmaišykite.
  10. Tinginiui galite naudoti norimą kekso, torto formą arba formuoti tiesiog ant lentelės. Formą ar lentelę ištieskite maistine plėvele arba kepimo popieriumi ir suverskite paruoštą masę. Išlyginkite paviršių, sandariai uždenkite maistine plėvele ar kepimo popieriumi ir palaikykite šaldytuve bent 8 val. ar ilgiau.
  11. Jei norite, apšlakstykite tirpintu baltuoju šokoladu, sumaišytu su šlakeliu aliejaus ir apibarstykite pistacijomis.
  12. Receptas ir nuotrauka: Ieva Staniene @dar_kasneli.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.