Šokoladinis „Stracciatella“ tortas

Šokoladinis „Stracciatella“ tortas

Šokoladinis „Stracciatella“ tortas

Šokoladinis „Stracciatella“ tortas

Šio deserto žavesys – paprastume! Nedaug ingredientų, greitas gamybos procesas, bet toks puikus rezultatas, kad vieno gabalėlio nepakaks! Alma „Stracciatella“ grietinėlės jogurtas tortui suteikia švelnią kreminę tekstūrą.

10 porcijos
3 h
00 ratings

Ingredientai10 porcijos

pakuotė kakaviniai biskvito lakštai
400 g
kreminis sūris
400 g
1/3 indelio karamelizuotas kondensuotas pienas

Papuošimui

tarkuoto šokolado
Ferrero Rocher saldainių

Gaminimas

  1. Išplakame kreminį sūrį (kambario temperatūros) ir maišant supilame „Stracciatella“ jogurtą, kol gausis vientisa masė.
  2. Į lėkštę dedame vieną biskvito lakštą ir ant jo tepame jogurto-sūrio mišinį. Sudėjus ¼ mišinio, dedame naują biskvito lakštą.
  3. Toliau kartojame procesą, bet prieš dedant jogurto mišinį biskvito lakštą pertepame karamelizuotu kondensuotu pienu.
  4. Baigus sluoksniuoti, dedame paskutinį biskvito lakštą ir jo viršų bei šonus aptepame jogurto mišiniu.
  5. Paruoštą pyragą dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
  6. Jei nenorite laukti, kol pyragas įmirks, biskvito lakštus galite sudrėkinti, pavyzdžiui, pienu ar sultimis.
  7. Paruoštą tortą galite papuošti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, tarkuotu šokoladu ir saldainiais.
  8. Recepto autorė: Katre Ojarand

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.