Slyvų galetas su jogurto puta

Slyvų galetas su jogurto puta

Slyvų galetas su jogurto puta

Slyvų galetas su jogurto puta

6 porcijos
2 h
00 ratings

Ingredientai6 porcijos

GALETĖS TEŠLAI

150 g
kvietinių miltai
100 g
speltos miltų
125 g
kiaušinio trynio
valgomasis šaukštas vandens
25 g
cukraus

ĮDARUI

6 vnt.
slyvų
3 arbat. šaukšt.
žemės riešutų sviesto
¼ arbat. šaukšt.
cinamono
kiaušinio
15 g
migdolų drožlių

JOGURTO PUTĖSIAMS

100 g
20 g
cukraus

Gaminimas

  1. Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite miltus ir cukrų, sumaišykite pirštais. Dėkite kiaušinio trynį ir ledinį vandenį, suminkykite tešlą rankomis. Padalinkite tešlą į tris dalis, vyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  2. Paruoškite jogurto putėsius. Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų, supilkite Gefilus jogurtą ir vėl išplakite. Gerai išplaktus putėsius dėkite į šaldiklį, kol viskas bus paruošta.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
  4. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir plonai iškočiokite tarp kepimo popieriaus. Iškočiotos galetės viduryje dėkite po vieną arbatinį šaukštelį žemės riešutų kremo ir išdėliokite slyvas taip, kad dalis tešlos liktų kraštuose. Kraštuose likusią tešlą užlenkite į vidų.
  5. Galetę patepkite išplaktu kiaušiniu, ant tešlos kraštų berkite cinamoną ir migdolų drožles. Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes arba kol galetės viršus taps auksinės spalvos.
  6. Recepto autorė: Marjaana Vaher

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.