Skrudintų česnakų ir moliūgo daugiaryžis

Skrudintų česnakų ir moliūgo daugiaryžis

Skrudintų česnakų ir moliūgo daugiaryžis

Skrudintų česnakų ir moliūgo daugiaryžis

2 porcijos
45 min
00 ratings

Ingredientai2 porcijos

100 g
Ryžiai (skirti daugiaryžiui, pavyzdžiui ARBORIO )
½ l
Daržovių sultinys
50 ml
Baltasis vynas
100 ml
50 g
1 vnt.
Svogūnas
1 vnt.
Rozmarino šakelė
300 g
Moliūgas
3 vnt.
Česnako skiltelės
1 šaukštas
Ayvuogių aliejus
1 žiupsnelis
Druska

Gaminimas

  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais, nuo česnako galvutės nuimkite vadinamąjį popierinį sluoksnį. Moliūgų kubelius sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska. Į tą pačią kepimo formą įdėkite nesmulkintą česnako galvutę. Kepkite 200 °C temperatūroje 20–25 minutes, kol moliūgai dailiai pagels. Palaukite, kol česnako galvutė atvės, tada išlukštenkite skilteles. Jei skiltelės šiek tiek sutrūkinėja, nieko tokio, nes pagaminus daugiaryžį bus vientisa masė.
  2. Įkaitinkite sultinį. Susmulkinkite svogūną. Puode išlydykite sviestą ir šiek tiek pakepinkite svogūnus ir rozmarinus. Sudėkite ryžius, kelias minutes pake-pinkite. Pamažu pilkite sultinį, kad apsemtų ryžius. Daugiaryžis negali išsausėti! Ryžius nuolat maišykite. Kai atrodys, kad reikia daugiau skysčio, įpilkite dar sultinio. Vietoj sultinio galite įpilti pusę stiklinės baltojo vyno. Maždaug po 15 minučių dėkite tarkuotą sūrį „Valio Forte“, moliūgų kubelius ir česnako skilteles. Virkite dar 5–6 minutes. Ryžiai turi būti šiek tiek kietoki, tačiau padengti kreminiu padažu.
  3. Karštą daugiaryžį patiekite užbarstę sūrio „Valio Forte“ drožlėmis ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.