Baltyminė panna cotta su kriaušėmis

Panna cotta ingredientai:
„Valio PROfeel“ baltyminis varškės kremas su kriaušėmis ir saldikliais, 200 g 500 g
VALIO grietinėlė plakimui be laktozės, 38% rieb., 1 l 250 ml
ALMA natūralus pienas 3,8 -4,2% rieb., 1 L 250 ml
Cukrus (galima naudoti saldiklį) 60 g
Glazūruotoms kriaušėms reikės:
Kriaušės (turi būti kietos) 4 vnt.
Medus 150 g
Vanilė
Gabalėlis apelsino žievelės
Vanduo 450 ml
Moliūgų sėklų (papuošimui) 30 g

Paruošimas

Panna cotta paruošimas

Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje (palaikykite apie 15 minučių). Pamaišykite šluotele, kad želatina visiškai ištirptų.

Dideliame dubenyje sumaišykite baltyminį varškės kremą, pusę pieno ir pusę plaktos grietinėlės.

Likusią grietinėlę ir pieną pakaitinkite nedideliame puode iki virimo. Įpilkite cukraus. Sumaišykite mišinius.

Pasirinkite desertinius indelius, pilkite masę ir palikite šaldytuve, kol sustings.

 

Glazūruotos kriaušės

Kriaušes nulupkite, bet nenupjaukite kotelių. Į puodą supilkite visus sirupo ingredientus ir jame virkite kriaušes ant silpnos ugnies ne ilgiau kaip valandą. Kriaušės turi suminkštėti, bet nesukristi. Jos turi išlaikyti formą ir nesuirti. Prieš patiekdami kriaušes leiskite visiškai joms atvėsti.

Šildykite likusį sirupą, kol jis susiformuos į lipnią ir tankią glazūrą. Patiekite panna cotta su glazūra aplietomis kriaušėmis, pabarstykite moliūgo sėklų.

 

Receptą sukūrė Triinu Võsu / triinuvosu.blogspot.com

 

« Atgal