Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas

Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis Kalėdiniam stalui

4 porcijos
1 h
00 ratings

Ingredientai4 porcijos

115 g
125 g
200 g
Cukrus
3 vnt.
Kiaušiniai
280 g
Miltai
2 arbat. šaukšt.
Kepimo milteliai
½ arbat. šaukšt.
Druska
1 arbat. šaukšt.
Vanilinis cukrus
250 g
Trintos spanguolės
100 g
Cukrus

Glaistui:

50 ml
Žaliosios citrinos sulčių
2 šaukštas
Miltelinio cukraus

Papuošimui:

1 žiupsnelis
Šviežių spanguolių
2 šaukštas
Miltelinio cukraus

Gaminimas

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite kekso kepimo formą (25 x 11 cm dydžio), išklokite kepimo popieriumi. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite. Sudėkite graikišką jogurtą ir dar kartą išplakite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Mišinį suberkite į plakinį ir lengvai šaukštu išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Trečdalį paruoštos tešlos supilkite į kepimo indą. Tolygiai per visą paviršių (tik paliekant po 1 cm iš visų kepinio pusių) paskirstykite pusę su cukrumi sutrintų spanguolių. Paskirstykite antrą trečdalį tešlos, tuomet – antrą pusę trintų spanguolių. Galiausiai ant viršaus tolygiai paskleiskite paskutinį trečdalį tešlos. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 – 60 minučių, kol paviršius gražiai parus, o medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
  2. Kol keksas vėsta, paruoškite glaistą. Miltelinį cukrų ir žaliosios citrinos sultis gerai išplakite iki vientisos tirštos masės. Jei glaistas per skystas, pridėkite dar šiek tiek miltelinio cukraus. Atvėsusį keksą apliekite paruoštu glaistu. Papuoškite spanguolėmis, apibarstykite milteliniu cukrumi.
  3. Receptą specialiai su graikišku jogurtu ALMA sukūrė Saulėta virtuvė

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.