Graikiško jogurto tiramisu

Graikiško jogurto tiramisu

Graikiško jogurto tiramisu

Graikiško jogurto tiramisu

Jei vasarą smaližiauti norisi gaiviau ir lengviau, kviečiu išbandyti šį desertą – graikiško jogurto tiramisu. Graikišku jogurtu čia keičiamas maskarponės sūris ir, patikėkite, sluoksniuotas desertas pavyksta labai gardus! Graikiškas jogurtas yra ženkliai lengvesnis, liesesnis ir gaivesnis už riebų maskarponės sūrį, naudojamą autentiškam tiramisu receptui.

4 porcijos
30 min
00 ratings

Ingredientai4 porcijos

Kremui:

370 g
3 šaukštas
Klevų sirupo
1 arbat. šaukšt.
Vanilės ekstrakto
250 g
Riebios grietinėlės

Sluoksniams:

125 g
Paruoštos kavos
100 g
Sausainių „Savoiardi“ („damų pirštelių“)
200 g
Aviečių

Papuošti:

Šviežių aviečių
Juodojo šokolado
Mėtų lapelių

Gaminimas

  1. Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite graikiško stiliaus jogurtą, klevų sirupą ir vanilę. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
  2. Stiklinėse susluoksniuokite paruoštą kremą, kavoje trumpai pamirkytus sausainius ir avietes.
  3. Bent porą valandų ar pernakt palaikykite šaldytuve, o tuomet patiekite, papuošę šviežiomis uogomis, juodojo šokolado drožlėmis ir šviežių mėtų lapeliais.
  4. • Desertui galite naudoti mėgstamas uogas (avietes, braškes, šilauoges, mėlynes). Jei norite, prieš sluoksniuodami jas galite sutrinti. • Vietoje klevų sirupo desertą galite saldinti agavų sirupu, medumi ar paprasčiausiu cukrumi. • Kavą, naudojamą sausainių pamirkymui, galite keisti vandens, citrinų sulčių ir cukraus mišiniu. Desertas bus dar gaivesnis ir draugiškas mažiesiems valgytojams.
  5. Receptas ir nuotrauka: Asta (https://www.sauletavirtuve.lt/) / @sauletavirtuve.

Ieškoti toliau?

Raskite daugiau receptų.