Grybų brusketos su sūriu

Grybai (pievagrybiai arba voveraitės) 150 g
ALMA sviestas, 170 g 20-30 g
Aliejus 1 šaukštas
Šalavijo lapeliai 2-3
Svogūnas 1 galvutė
Baltojo vyno šlakelis
VALIO grietinėlė plakimui be laktozės, 38% rieb., 1 l 50 ml
„Valio Forte Speciale“ kietasis sūris, 180 g 30-40 g
Druska
Pipirai
Petražolės
Skrudintas batonas arba čiabata

Paruošimas

Susmulkinkite svogūną ir grybus. Smulkintus svogūnus pakepinkite su sviestu ir aliejumi. Pridėkite supjaustytų grybų ir suplėšytų šalavijų lapelių. Kepinkite maždaug 5 minutes. Galite įdėti dar šiek tiek sviesto – kuo daugiau, tuo gardžiau! Kai iš grybų išsiskirs nemažai vandens, dalį jo nupilkite ir grybus kaitinkite tol, kol išgaruos visas skystis. Tik tada įdėkite sviesto, supilkite baltąjį vyną ir grietinėlę. Pakaitinkite 2 arba 3 minutes, sudėkite tarkuotą sūrį „Valio Forte“, pagardinkite druska ir pipirais. Gautą mišinį patiekite šiltą, ant traškaus skrudinto batono.

Užbarstykite sūrio „Valio Forte“ drožlių ir petražolių.

« Atgal