Grissini su „Valio Forte“ sūriu

b 300 ml
Mielės 25 g
„Valio Forte Classico“ kietasis sūris, 180 g 200 g
Kvietiniai miltai 700 g
„Valio“ nesūdytas sviestas, 500 g 100 g
Žiupsnelis druskos

Paruošimas

Mieles ištirpinkite šiltame piene. Berkite žiupsnelį druskos ir smulkiai sutarkuotą „Valio Forte“ sūrį, miltus ir ištirpintą sviestą. Gautą masę gerai išminkykite. Supjaustę plonomis juostelėmis kepkite 8-10 minučių 225°C orkaitėje kol gražiai pagels.

Galima naudoti ir paruoštą tešlą. Ją ištepus išplaktu kiaušiniu galima pabarstyti tarkuotu kietu sūriu “Valio Forte” arba kmynais, sėmenimis, smulkintais džiovintais vaisiais ar prieskoninių žolelėmis.

 Patiekti su pelėsiniu sūriu, vynu ar arbata.

« Atgal