Šventinės salotos

Gūžė salotų (tinka ir pamaišyti Iceberg, gražgarsčių, špinatų lapelių)
Sauja šviežių prieskoninių žolelių (baziliko, melisos, petražolių)
Salierų stiebai 2 vnt.
Arbūzas arba melionas 500 g
„Valio Lacey Swiss FIT“ sveriamas fermentinis sūris 200 g
Žiupsnelis moliūgo sėklų (tinka saulėgrąžos, sezamo sėklos)
MĖLYNOJO PELĖSINIO SŪRIO IR GRIETINĖS PADAŽAS
Mėgstamo riebumo grietinės 200 g
1,5 šaukšto citrinos sulčių
1 šaukštas cukraus
„Valio Aura Gold“ sūris su mėlynuoju pelėsiu, 125 g 50 g
Šviežių petražolių

Paruošimas

Salotoms parinkite didelę negilią lėkštę. Nuplaukite, nusausinkite salotas ir šviežias prieskones žoleles. Suplėšykite, sukapokite, salierus supjaustykite plonomis skiltelėmis. Arbūzą susmulkinkite kubeliais (galite naudoti melioną arba braškes). Sūrį supjaustykite riekelėmis ir susukite. Prieš patiekdami apibarstykite sėklelėmis. Padažo ingredientus sumaišę, supilkite į atskirą indą.

« Atgal