Silkės pataluose interpretacija su graikišku jogur

Bulvės 2 vnt.
Morkos 2 vnt.
Burokėliai 1-2 vnt.
Kaiušiniai 3-4 vnt.
Raudonasis svogūnas 1 vnt.
Silkės filė aliejuje 340 g
Šakelė krapų
Graikiško jogurto padažui:
ALMA graikiškas jogurtas, 180 g 1 indelis
Majonezas 1 valg. šaukštas
Garstyčios (be grūdelių) 1 arb. šaukštelis
Druskos ir pipirų Pagal skonį

Paruošimas

1. Viename puode išvirkite neluptas morkas ir bulves, kitame – neluptus burokėlius išvirti. Ar daržovės jau išvirę, patikrinkite smeigdami peiliu. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

2. Kiaušinius kietai išvirkite.

3. Pasiruoškite graikiško jogurto padažą, sumaišydami visus jam skirtus produktus iki vientisos masės.

4. Keturiuose stiklainėliuose ar kituose indeliuose susluoksniuokite: kubeliais supjaustytą silkę, sumaišytą su smulkiai kapotais raudonaisiais svogūnais, morkas, bulves, pusę graikiško jogurto padažo, burokėlius, likusią pusę graikiško jogurto padažo ir tarkuotus kiaušinius.

5. Dekoruokite šakele šviežių krapų arba svogūnų ar česnakų laiškais.

 

 

Receptą specialiai kūrė Saulėta virtuvė

« Atgal