Varškės tortas su juoda duona ir mėlynėmis

Pyrago pagrindui reikės:
Juodos duonos 6 riekelės
Cukraus 100 ml
ALMA sviestas, 170 g 50 g
Pyrago užpildui reikės:
ALMA varškė kruopelėmis, 200 g
ALMA vanilinis varškės kremas, 300 g
VALIO grietinėlė plakimui be laktozės, 38% rieb., 1 l
Cukraus 6 šaukštai
Želatinos 15 g
Mėlynių (tinka ir šviežios, ir šaldytos) 100 g

Paruošimas

Paruoškite pagrindą. Išlydę sviestą trupinkite į jį duoną, berkite cukrų. Kaitinkite apie 5 minutes, kol pradės tirštėti. Po to palikite atvėsti.

 

Sutrinkite varškę su trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite vanilinę varškę, išplakite grietinėlę su cukrumi. Ištirpinkite želatiną nedideliame šalto vandens kiekyje, pašildykite, kad visiškai ištirptų. Supilkite į varškės masę ir išmaišykite.

 

Pyragui suformuoti reiktų apie 24 cm diametro formos, išklokite ją kepimo popieriumi, sukrėskite pagrindui paruoštą duonos mišinį. Su rankomis išlyginkite ir suformuokite lygų ir vientisą sluoksnį. Berkite ¾ mėlynių. Jei naudosite šaldytas, jų nereikia atlydyti. Tuomet pilkite paruoštą varškės masę. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, bet geriausiai palikti per naktį (8-10 val.) Prieš patiekdami papuoškite mėlynėmis.

Receptą Jums paruošė  Jaanika ir Signe  Antov.

« Atgal