Kalėdinis imbierinis pyragas

Pagrindui reikės:
ALMA sviestas, 170 g 75 g
Rudasis cukrus 2 šaukštai
Biskvitas 180 g
Užpildui reikės:
b 500 g
Juodojo šokolado 100 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Grietinė 100 ml
Cukrus 100 ml

Paruošimas

Išlydykite sviestą ir cukrų. Užpilkite gautą lydyto sviesto ir cukraus mišinį ant sutrupinto biskvito ir išmaišykite. Kepimo indą (rekomeduojamas 24 cm skersmens) padenkite kepimo popieriumi ir dugną bei kraštus išklokite gauna pagrindo mase. Patalpinkite indą į šaldiklį kol ruošite užpilą. 

Sutrupintą šokoladą išlydykite inde, įstatytame į karštą vandenį. Kambario temperatūros imbierinio meduolio skonio varškės kremą ALMA sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir grietine. Išlydytą šokoladą supilkite lėtai ir atsargiai, kad spalvos nesusimaišytų (liktų ir ruda, ir rusva spalva). Supilkite mišinį ant šaldiklyje buvusio pagrindo. Kepkite 60 minučių 160⁰C karščio orkaitėje kol užpilas sukietės. Atvėsinę dar palaikykite šaldytuve pora valandų. Po to galima patiekti.

« Atgal