Apelsininė šarlotė

Apelsinai 2 vnt.
Cukrus 1 šaukšt.
Apelsinų sultys 100 ml
4 250 g
Želatinos lapeliai 4 vnt.
Tarkuotas juodasis šokoladas 25 g
VALIO grietinėlė plakimui be laktozės, 38% rieb., 1 l 200 ml

Paruošimas

Nulupkite ir supjaustykite apelsinus griežinėliais, pašalinkite sėklas.

Padenkite apvalų indą maistine plėvele ir gražiai išdėkite apelsinų griežinėlius.

Pamerkite želatinos lakštus į šaltą vandenį 5 minutėms, kad suminkštėtų. Jei naudotumėte birią želatiną, reikėtų apie 10 g želatinos. Želatiną ištirpinkite pašildytose apelsinų sultyse (galite naudoti ir šviežiai spaustas sultis).

Sumaišykite Alma varškės kremą su abrikosais, ištirpintą sultyse želatiną, cukrų ir tarkuotą šokoladą. Švelniai sumaišykite su kitame inde išplakta  grietinėle. Viską supilkite į indą išklotą apelsinų griežinėliais.

Pyragą uždrenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve, kad sustingtų. Patiekiant pyragą išverskite ir apibarstykite šokolado dulkėmis.

« Atgal