Abrikosinis pyragas

Pagrindui reikės:
Sausainių 200 g
VALIO EILA sviestas be laktozės, 200 g 75 g
Pyrago užpilui reikės:
Skardinės konservuotų abrikosų 400 g
Abrikosų sirupo (naudoti iš konservuotų abrikosų) 2 šaukštai
Vanilinio cukraus 1 arb. šaukštelis
Citrinos sulčių 2 arb. šaukšteliai
ALMA vanilinis varškės kremas, 300 g 250 g
arba
4 250 g
Abrikosų likerio 3 šaukštai
Baltojo šokolado 65 g
Želatinos 20 g
VALIO grietinėlė plakimui be laktozės, 38% rieb., 1 l 200 ml
Papuošimui reikės:
Abrikoso 1 vnt.
Migdolai 50 g

Paruošimas

Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite pyrago formos dugną (reiktų apie 24 cm skersmens formos).

Išimkite pusę konservuotų abrikosų iš skardinės, nuvarvinkite sirupą ir sutrinkite trintuvu. Sudėkite vanilinį cukrų, varškės kremą su abrikosais (tinka ir „Alma“ varškės kremas su vanile), pilkite žaliųjų citrinų sultis, likerį ir suberkite tarkuotą baltąjį šokoladą.

Šildydami abrikosų sirupą ištirpinkite jame želatiną. Išplakite grietinėlę. Jei mėgstate saldžiai – galite įberti porą šaukštų cukraus.

Švelniai maišydami supilkite želatinos mišinį į varškės ir trintų abrikosų masę, po to sudėkite išplaktą grietinėlę. Viską lengvai išmaišę supilkite gautą masę ant sausainių pagrindo. Užklokite pyragą maistine plėvele ar popieriumi ir palikite stingti per naktį.

Papuoškite konservuoto abrikoso skiltelėmis, pabarstykite smulkintais migdolų riešutais. Skanaus!

« Atgal