Grietinėlės jogurto ledai su rugine duona

„Alma Muah!“ grietinėlės jogurtas su rugine duona ir cinamonu, 380 g 1 indelis
VALIO grietinėlė plakimui be laktozės, 38% rieb., 1 l 300 ml
Cukraus 4 šaukštai
Ruginės duonos 2 riekelės
VALIO EILA sviestas be laktozės, 200 g 20 g
Sauja mėlynių
Plastikinių indelių arba ledų formelių ir ledų pagaliukų

Paruošimas

Pirmiausia paruoškite traškius duonos džiūvėsėlius. Sutrupinkite duoną, išlydykite sviestą keptuvėje, berkite duonos trupinius ir porą šaukštų cukraus. Maišydami kepkite 5 minutes. Po to išberkite trupinius tolygiai ant lėkštės, kad atvėstų.

 

Paruoškite ledų masę. Suplakite grietinėlę, berkite porą šaukštų cukraus, pilkite jogurtą. Dėkite atvėsusius duonos traškučius ir mėlynes (tinka šaldytos). Išmaišykite.

 

Supilkite gautą masę į ledų formeles arba aukštesnius ir siauresnius plastikinius indelius, sudėkite ledų pagaliukus ir patalpinkite į šaldiklį mažiausiai 4 valandoms. Norėdami lengviau ištraukti ledus iš formelės, apliekite indelio išorę karštu vandeniu.

 

Bon appetite!

Šį receptą Jums siūlo Jaanika ir Signe Antov.

« Atgal