Skrudintų česnakų ir moliūgų daugiaryžis

Ryžių, skirtų daugiaryžiui gaminti (pavyzdžiui, „Arborio“) 100 g
Daržovių sultinio 0,5 l
Balto vyno 1/2 stiklinės
„Valio Forte Classico“ kietasis sūris, 180 g 100 g
„Valio“ nesūdytas sviestas, 500 g 50 g
Svogūnas
Rozmarino šakelė
Moliūgas 300 g
Česnako skiltelė
Šaukštas alyvuogių aliejaus
Druskos

Paruošimas

Moliūgą supjaustykite kubeliais, nuo česnako galvutės nuimkite vadinamąjį popierinį sluoksnį. Moliūgų kubelius sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska. Į tą pačią kepimo formą įdėkite nesmulkintą česnako galvutę.

Kepkite 200 °C temperatūroje 20–25 minutes, kol moliūgai dailiai pagels. Palaukite, kol česnako galvutė atvės, tada išlukštenkite skilteles. Jei skiltelės šiek tiek sutrūkinėja, nieko tokio, nes pagaminus daugiaryžį bus vientisa masė.

 

Įkaitinkite sultinį. Susmulkinkite svogūną. Puode išlydykite sviestą ir šiek tiek pakepinkite svogūnus ir rozmarinus. Sudėkite ryžius, kelias minutes pakepinkite. Pamažu pilkite sultinį, kad apsemtų ryžius. Daugiaryžis negali išsausėti! Ryžius nuolat maišykite. Kai atrodys, kad reikia daugiau skysčio, įpilkite dar sultinio. Vietoj sultinio galite įpilti pusę stiklinės baltojo vyno.

Maždaug po 15 minučių dėkite tarkuotą sūrį „Valio Forte“, moliūgų kubelius ir česnako skilteles. Virkite dar 5–6 minutes. Ryžiai turi būti šiek tiek kietoki, tačiau padengti kreminiu padažu.

 

Karštą daugiaryžį patiekite užbarstę sūrio „Valio Forte“ drožlėmis ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

« Atgal