Kopūstų suktinukai su baravykų ir ryžių įdaru

Kopūsto lapai 4-6
Svogūnas 1 galvelė
Grybai (baravykai, pievagrybiai) 2-3
Rudieji ryžiai 80 g
Šalavijo lapeliai 2-3
ALMA sviestas, 170 g 40 g
VALIO grietinėlė plakimui be laktozės, 38% rieb., 1 l 100 ml
„Valio Forte Classico“ kietasis sūris, 180 g 40 g

Paruošimas

Išvirkite ryžius, susmulkinkite svogūną ir baravykus. Keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkintus svogūnus, baravykus ir suplėšytus šalavijų lapelius. Pridėkite ryžių, kelias minutes pakepinkite, pagardinkite druska ir pipirais.
Dideliame puode užvirkite vandenį ir apvirkite lapus, kad šiek tiek suminkštėtų. Atsargiai, nepervirkite! Kitaip jie suplyš.
Kai lapai atvės, aštriu peiliu išpjaukite gysleles – tada lengviau suvyniosite lapus. Ant lapų dėkite ryžių ir baravykų mišinio, suvyniokite ir suktinukus glaudžiai sudėkite į kepimo formą. Grietinėlę sumaišykite su tarkuotu sūriu „Valio Forte“ ir supilkite ant kopūstų suktinukų. Kepkite 200 °C temperatūroje, kol sūris dailiai pagels.

« Atgal