Kas yra SKYR?

„Skyr“ – tradicinis islandiškas jogurtas, kurio istorija prasideda prieš šimtus metų ir siekia vikingų laikus. Šiandien jis vadinamas superproduktu dėl savo grynos sudėties ir naudingumo.

 

„Skyr“ jogurtas gaminamas iš nugriebto pieno ir yra ganėtinai liesas.


Jis vertinamas dėl:

 

  • Itin mažo riebumo,

 

  • Gausaus baltymų kiekio (14,2 g / indelyje),

 

  • Daug kalcio.

 

„Skyr“ yra vadinamas jogurtu, nors galite nustebti, koks jis tirštas ir sodrus. Produkto konsistencija vyrauja tarp jogurto ir varškės, tiksliau jį apibūdinti gana sunku. Reikia paragauti!

 

Islandai šį jogurtą valgo beveik kasdien: gardina pusryčių košę, papildo riešutais, sėklomis, uogomis ar uogiene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dėl gausaus baltymų kiekio jausitės sotūs susiplakę kokteilį su uogomis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galite patiekti kaip priedą prie blynelių.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„ALMA Skyr“ jogurte yra gausu baltymu (14,2 g / indelyje) ir beveik nėra riebalų. Jogurtas gaminamas „Švarios etiketės“ etiketės (angl. Clean Label) principu, tai reiškia kad produktas yra grynas ir natūralus.

„ALMA Skyr“   labai patogus greitai užkąsti netikėtose situacijose, nes jogurto dangtelyje yra įdėtas šaukštelis!