Apie graikišką jogurtą

Daugeliui graikiškas jogurtas skamba tiesiog kaip žodžių junginys, susijęs su pieno produktu. Dažnai nežinoma, kodėl graikiškas jogurtas priskiriamas prie supermaisto (angl. superfood) kategorijos. Kaip galima nustatyti, kad parduotuvėje išsirinktas jogurtas ir yra tikrasis graikiškas jogurtas?

 

Kodėl graikiškas jogurtas toks ypatingas?

Graikiškas jogurtas (angl. strained yogurt) iš seno gaminamas SEPARACIJOS BŪDU, jo sudėtyje yra tikrojo graikiško jogurto bakterijų (arba dar vadinamo raugu). Separacijos metu pieno išrūgų skystis atskiriamas nuo jogurto masės, todėl:

  • Graikiškam jogurtui pagaminti sunaudojama 2,5 kartus daugiau pieno nei gaminant paprastą pieną (todėl dar jis vadinamas ir koncentruotu jogurtu);
  • Graikiško  jogurto sudėtyje yra 2 kartus daugiau baltymų nei kituose jogurtuose – daugiau pieno, daugiau baltymų;
  • Graikiškas jogurtas yra natūraliai šilkinio skonio ir tirštos konsistencijos – natūralus graikiškasis jogurtas yra švarios sudėties (angl. Clean Label), jame nėra jokių dirbtinių priedų ar natūralių tirštiklių (krakmolo), pridėtinio cukraus.
  • Graikiškam jogurtui būdinga sniego baltumo spalva, kurią suteikia didesnis pieno kiekis jogurto masėje;
  • Graikiškojo jogurto sudėtyje yra mažiau laktozės (dar vadinamos pieno cukrumi), nei kituose jogurtuose – dalis laktozės išsiskiria kartu su pieno išrūgomis jogurto  gamybos metu.

 

Graikiško jogurto triumfas

Amerikoje ir daugelyje Europos valstybių graikiškas jogurtas - tai jogurto koncepcija Nr. 1. Parduotuvėse esama pačių įvairiausių graikiško jogurto skonių variacijų ir pakuočių dydžių.


Graikiškas jogurtas – maisto gaminime vertinamas komponentas – apie jį yra išleista daugybė įvairių kulinarijos knygų, skirtų patiekalams iš graikiško jogurto ruošti.


Tikrasis graikiškas jogurtas taip pat laikomas ir supermaistu (angl. superfood) dėl jame esančio didelio baltymų kiekio ir ypatingai švarios jogurto sudėties.


 

 

„Alma“ graikiškas jogurtas

Po išsamių mokslinių ir rinkos tyrimų pristatome Jums autentiško graikiško jogurto, kuris atitinka visus tikro graikiško jogurto požymius ir todėl žavi nuostabiu skoniu, seriją. „Alma“ natūralus graikiškas jogurtas:

  • Gamintas unikaliu, tikruoju separacijos būdu;
  • Naudojamos autentiškos graikiško jogurto bakterijos iš Kretos salos;
  • Šiam jogurtui pagaminti reikia 2,5 karto daugiau pieno nei kitiems jogurtams;
  • Sudėtyje yra 2 kartus daugiau baltymų nei įprastame jogurte;
  • Šilkinė tiršta konsistencija;
  • 4% riebumas – mažiau kaloringa kitų graikiškų jogurtų alternatyva;
  • Clean Label – švari sudėtis (pienas, grietinėlė, graikiško jogurto bakterijos).

„Alma“ natūralus graikiškas jogurtas yra 370 g indelyje su dangteliu (toks kiekis idealus kiekis gaminant maistą) ir 180 g indelyje – ideali vieno sveiko užkandžio porcija.

  • Pusryčiaujant su pusryčių dribsniais;
  • Kaip užkandį su uogomis ir vaisiais;
  • Desertui su medumi ir riešutais;
  • Kaip dip padažą;
  • Kaip mažiau kaloringą grietinės alternatyvą.

 

Taip pat „Alma“ asortimente  - graikiškas jogurtas su uogiene 125 g indelyje – su mangais ir baltuoju šokoladu, su bruknėmis bei avietėmis ir gervuogėmis.